Yukarı Dolaylar Köyü
Duyurular: Yukarı Dolaylar Köyü İnternet Sitesi

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. 08 Eylül 2010, 02:15:52

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Simavlılar'ın Kütahya'dan ayrılmak isteme nedeni, Dengir Mir Fırat mı?  (Okunma Sayısı 456 defa)
h_tophan
Administrator
Süper Üye

Puan 472
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 24 Ekim 2009, 12:02:06 »

17 ya da 18 yıl önceydi.. I Hürriyet Gazetesi İzmir -1- Bürosu'nda görev yapıyordum,.
"Uzman çavuşa kızıp ayaklanan köylüler jandarma karakolunu bastı" ihbarı Üzerine Simav'a doğru yola çıktık.
Yanımda Simavlı olan rahmetli magazin muhabirimiz Tank San...
Memleketinde bana yardıma olacak.
izmir yönünden giderken Uşak'ı geçince sola döndük.
Karşımızda kilometrelerce uzanan bir ova, ardından sırtını dağa dayamış küçük bir kasaba.
İç Anadolu'nun bitip, yeşilim Ege'nin başladığı nokta.. İnsanları Efe ruhlu, misafirperver..
Bu, Simav ile ilk karşılaşmam..
Bir geceyi Simav'da geçirdik, haberimizi yaptık.

MECLİS'E ÖNERGE VERDİLER

O zaman Belediye Başkanı DYFli Metin Karakuyu..
Simav'a gelmişken 'Tek haberle dönmeyelim" diye ziyaretimiz oldu.
Bağlı bulunduğu Kütahya'ya 147 kilometre olan Simav'ın çektiği sıkıntıları anlatmıştı başkan.. Hatta Kütahya'dan ayrılıp Uşak'a bağlanmayı taa o yıllarda dillendirmişti.
O zamanki dert Kütahya'nın uzaklığı, vatandaşın çile çekmesiydi.
Simavlılar şimdi de ayaklandı..
Yine Kütahya'dan ayrılmak istiyorlar.
Bu kez "Bağlanacağımız il Uşak, Manisa, Balıkesir'den biri olabilir. Yeter ki Kütahya'dan ayrılalım" diyorlar.
CHFli üç belediye meclis üyesi bu konuda önerge verdi.

OYLAMAYA GİDİLECEK

Demokrat Partili Belediye Başkanı Kasım Karahan da bir açıklama yaptı.
Karahan, 25 bin nüfuslu ilçe halkının bugünlerde gündeminde Kütahya'dan ayrılıp Uşak'a bağlanma konusunun bulunduğunu bildirdi.
Başkan Karahan, Simav halkının 147 kilometre uzaklıktaki Kütahya yerine 85 kilometre mesafedeki Uşak'a bağlanmak İçin son günlerde kendisine sürekli baskı yaptığını söyledi.
Köyleriyle birlikte 72 bin nüfuslu Simav'a. Kütahya'nın yeterince hizmet vermediğini dile getirdi.
Karahan, Kütahya D Özel İdaresi'nin, konut ve işyerlerinin yanı sıra 1100 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları ile 250 dekarlık seraların da kullandığı jeotermal enerjiyi, ilçe yöneticilerinin haberi olmadan zengin şirketlere enerji arama ruhsatı bahanesiyle vermesinin bardağı taşırdığını ifade etti.Başkan, ayrılma konusunu halk oylamasına götüreceklerini de söyledi. İzmir'de yasayan Simavlı gazeteci Alaattin Günrmak anlattı: "Köylülerle konuştum. Araştırma yaptım. Bazı iddialar var. Enerji arama ruhsatı alan şirketler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılık da yapan Adana Milletvekili Mehmet Dengir Mir Fırat'la bağlantısı olan şirket de var. Simav'ın malları AK Parti'nin ağırlıkta olduğu Kütahya İl Özel İdaresi tarafından peşkeş çekilmiş. Simav'ın asıl isyanı da buna.." Dengir Mir Fırat, siyasetçi bir aileden geliyor. Üç dönemdir milletvekili, tik kez Adıyaman'dan Meclis'e girdi. Kürt kökenli Fırat, Fazilet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olmuştu. Avukat olan Fırat'a, daha önce CHPli Kılıçdaroğlu tarafından hayali ihracat-naylon fatura suçlaması
yapılmıştı. İkilinin Uğur Dündar yönetiminde televizyonlardaki tartışması kamuoyunda büyük ilgi çekmişti.
Belediye Başkanı Karahan'a bu iddiayı da sordum, "Bu tür söylentiler var. Şirketlerin listesi elimizde. Ortaklarını bilmiyoruz. O ya da başkası. Önemli olan Simav'a haksızlık yapılmasıdır. Yüzlerce vatandaş oraları kiralayıp tarım yapıyordu. Simdi bu alanda şirketler olacak. Haberimiz olsa Simavlı olarak bizler de şirket kurabilirdik" cevabı aldım.
AK Partili Mehmet Dengir Mir Fırat'a durumu aktardım.
Fırat, "Birincisi benim tek şirketim, tek bir ticari faaliyetim yok. Ben bir çiftçiyim. Üzerime şirket bulun size bağışlayayım. Bu kadar da açığım. İkincisi, Simav'ı hayatımda hiç görmedim. Sadece yerel seçim öncesi o bölgenin teşkilat sorumlusu bendim. Başkan adayımızın jeotermalle ilgili anlattı klan dışında bir bilgim yok" diyerek iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Bakalım, işin altından ne çıkacak?

Hasan Çömlekçi
Simavlılar'ın Kütahya'dan ayrılmak isteme nedeni, Dengir Mir Fırat mı?
19.10.2009 13:59:22

Bilgilendirme için sayın Alaattin Gürırmak '  a Teşekkür ederiz......

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Bu Sayfa 0.69 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu